使用天數:2,294天
Lily@簡單畫畫
  • 200705
    累積瀏覽量
熱門文章
  • 今篇是一個引子~~欲知固中原因,請看明日漫畫分解!什麼發現呢?呵呵...終於發現啦!係啦~~ 點解無啦啦有五仙架?明日續。

     

    simpledrawing 10 200,705

  • 我承認,我係一個比較愚蠢嘅消費者......尋晚返到屋企,老公向我展示枱面八封信~~每一封信都內附一張信用卡 / 疑似信用卡...事緣...(銀行A)點知收信後先發現,嗰D唔係普通COUPON卡一張,而係印有戶口號碼同埋我個名嘅卡!咁...明日再講銀行B~~~ (銀行B問題大得多!)

     

    simpledrawing 2 200,705

  • 每年聖誕節總會有"胡桃夾子"上演~~很喜歡很喜歡胡桃夾子這個角色!(由公仔變成王子啊!)於是自己也買了一個回家~~哈哈...如果我家的胡桃夾子變成王子的話...豬仔王子很猶豫...這是劇中我最喜愛的"花之圓舞曲"~~ 這就是我的胡桃夾子啦~~

     

    simpledrawing 21 200,705

曾刊登專欄的文章

小青蛙

依家經常要角色扮演, 同阿囡玩自我介紹呢! 最近去咗葵芳新都會廣場探小青蛙Kerokerokeroppi~ 阿囡見到小青蛙開心到周圍影相呢! 大家有興趣可以上商場網站睇睇: http://metroplaza.com.hk/zh-hk/promote

食雪糕

呢排天氣好熱, 尋日出街經過便利店, 破例買雪糕俾柔柔食~ 佢拎住杯甜筒,好珍而重之咁食咗好耐呢! (係綠茶朱古力味, 勁好食!) 食到成嘴都係, 哈哈! 題外話, 美素佳兒由今日到星期日都會響愉景新城搞嘉年華, 有遊戲, 有試飲, 又有禮物拎, 大家有興趣都可以帶小朋友去玩呢!

入學

哈哈...真係諗起都開心! 仲有唔夠3個月就入學啦! 到時媽咪都會同柔柔一樣咁興奮!